KSÜ Logo

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi

Covid-19

TEKNOKENT  / Markas Makine -Siper Maske Üretimi

Markas Makine start-up firmamız Kuantum Ön Kuluçka Merkezi’mizde ve firma faaliyetlerinde kullanılan 3D yazıcılarla salgın dönemimin ilk günlerinden itibaren ücretsiz siper maske üretimine başlamıştır. Ana öncelik maskelerin sağlık çalışanlılarına dağıtılması olmuştur. Bu amaçla ilimizde ve Türkiye’de ihtiyaç duyulan bölgelere siper maske gönderimi yapılmıştır.

TEKNOKENT / Aktek Endüstri -Tıbbi Maske Üretim Makinesi

Yapı malzemeleri ve tarımsal üretime yönelik Ar-Ge projeleri sürdüren firmamız pandemi döneminde 45 günlük süreç içerisinde tamamen kendi imkanlarıyla tasarladığı tıbbi maske üretim makinesi projesini Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı iş birliğiyle hayata geçirmeyi planlamaktadır. Makinenin tasarım ve proje süreçleri tamamlanmış ve ilk prototipin üretim aşamasına doğru yaklaşılmaktadır. Firmanın amacı yerli ve milli imkanlarımızla makine üretiminin sağlanması, ürünün iç ve dış pazarlara satılması ve kısa dönemde maske üretimine katkı gösterilmesidir.

TEKNOKENT / Arneca Teknoloji- Kurum İçi İletişim Uygulaması

Küresel salgınla birlikte iş hayatından eğitime ve sağlığa kadar birçok sektörde online yönetim süreçlerinin devreye alınması ile kurumların ve firmaların değişikliklere uyum sağlaması ihtiyacı gündeme gelmiştir. Arneca Teknoloji uzun dönemdir bölgemizde mobil yazılımlar ve etkinlik uygulamaları gibi bilişim çözümleri üretmektedir. 2009’dan bugüne telekomünikasyon, finans, perakende ve FMCG sektörleri başta olmak birçok sektöre platform bağımsız çözümler sunduğu tecrübelerini pandemi döneminde kurum içi iletişim uygulamasıyla birleştirerek katkıda bulunmuştur.  Kurum içi iş birliği, sosyalleşme, haberleşme, merkezi güdüm ve iletişim platformuyla kurumsal yapılar, firmalar ve kamu sektörü iş akışlarını aksatmadan uzaktan çalışma imkanlarıyla tüm süreçlerini bu uygulamayla yürütebileceklerdir.

TEKNOKENT / Tekstil Türkiye (Okan Kazancı)- Covid 19 Tedbirleri Süreç Planlanması

Okan Kazancı, Tekstil Türkiye platformuyla bölgemizdeki faaliyetlerine başlayarak tekstil sektörüne yönelik özel yazılımların geliştirildiği Türkiye’nin ilk tekstil e-pazar yerinin oluşturulması, tekstil firmalarına özel e-pazarda yazılımsal ve danışman gerektiren sorunlara çözüm üretilmesi, mevcut e-pazarlara entegrasyonların sağlanması ve tekstil sektöründeki e-ihracat uygulamalarının devreye alınması konularına odaklanmaktadır. Firma Covid-19 tedbirleri kapsamında tekstil sektöründeki tecrübelerini süreç planlamasına dönüştürmüş ve bu dönemde ihtiyaç duyulabilecek sterilizasyonlu ürünler ve yan dalları için üretimlere başlamıştır. Firmanın halihazırda siper, ceset torbası, yoğun bakım kabinleri, portatif revir çadırı, sahra hastane çadırları, genel hasta servisi çadırı ve portatif sedye üretim kapasitesi bulunmaktadır.

SAYILARLA ÜNİVERSİTEMİZ

36109

Öğrenci

104355

Mezun

1282

Akademik Personel

2455

İdari Personel

272

Aktif Program

30

Öğretim Elemanı Başına Öğrenci

157869

Kütüphane Kaynağı